#NotaCutiBajet: Nak tahu cara stay hotel dengan harga murah? Klik 👉 ‍‍‍‍‍‍
JOIN TELEGRAM

Nak Nikmati Pemandangan Laut Yang Indah Kat Depan Mata, Jom Menginap Di Chalet Depan Pantai Perak Ni

0 28,939

Kawasan tepi pantai selalu menjadi pilihan destinasi rakyat Malaysia untuk bercuti dan berehat santai. Jarang-jarang untuk buat hari keluarga.

Namun sudah semestinya kalau ada pantai yang cantik dan tenang, mesti seronok untuk dijadikan port untuk buat hari keluarga beramai-ramai.

Ada satu chalet depan pantai Perak yang boleh menjadi destinasi anda, iaitu Chalet Casa Impiana yang terletak di Teluk Senangin.

Chalet ini menjanjikan pemandangan laut yang indah depan mata dari bilik penginapan!

Terletak di kawasan perkampungan, ianya betul-betul berada dihadapan pantai yang terdapat penginapan jenis kayu dan batu.

Kebiasannya pengunjung datang ke sini untuk berhari keluarga sebab kawasan persekitaran yang lapang, bersih dan santai. Sesuai untuk aktiviti bbq dan game family day.

 

Yang paling seronoknya keadaan pantai di sini landai dan pasir halus. Sesuai sangat untuk mandi manda dan bermain aktiviti pantai lebih-lebih lagi anak-anak kecil.

Kedudukan chalet pun betul-betul terletak di persisiran pantai di sini. Kalau memilih bilik penginapan seaview, tiap petang pengunjung dapat nikmati matahari terbenam betul-betul dekat depan bilik.

Bukan tu je, tempat duduk turut disediakan di setiap individual chalet untuk pengunjung berehat sambil menikmati permandangan laut yang tenang.

Kemudahan di chalet ni basic, tetapi mencukupi untuk keselesaan pengunjung. Ada 15 buah bilik penginapan disediakan. Salah satunya jenis homestay 2 tingkat yang boleh memuatkan 13 orang.

Berikut merupakan senarai bilik penginapan, ciri-ciri dan harganya:

HOMESTAY (1 unit)

  • Seaview dan 2 tingkat
  • 4 bilik beraircond
  • 5 katil queen dan 3 katil single
  • Tv untuk USB movies sahaja
  • 2 bilik air di dalam
  • Ada dapur termasuk kelengkapan dan living room
  • Sesuai untuk 13 orang sahaja, dan dibenarkan extra 7 orang tanpa caj tambahan. 7 orang tambahan ni diberikan keutamaan pada bayi dan kanak-kanak
  • RM550/malam

ROOM SEAVIEW (6 unit)

  • 4 unit di kawasan bawah dan 2 unit lagi kawasan tingkat atas
  • Bilik beaircond
  • 2 katil queen
  • Tv untuk USB movies sahaja
  • Cerek elektrik
  • Bilik air di dalam
  • Sesuai untuk 4 orang sahaja, dan dibenarkan extra 2 orang tanpa caj tambahan. 2 orang tambahan ni diberikan keutamaan pada bayi dan kanak-kanak
  • RM180/malam

Klik sini untuk lihat satu lagi penginapan resort tepi pantai siap kolam renang yang indah di Kota Tinggi Johor.

ROOM SEMI SEAVIEW (1 unit)

  • 2 bilik beraicond
  • 2 katil queen dan 2 katil single
  • 2 kipas
  • Tv untuk USB movies sahaja
  • Cerek elektrik
  • 1 bilik air di dalam
  • Sesuai untuk 6 orang sahaja, dan dibenarkan extra 2 orang tanpa caj tambahan. 2 orang tambahan ni diberikan keutamaan pada bayi dan kanak-kanak
  • RM250/malam

ROOM NON SEAVIEW (7 unit)

  • Semua unit beraircond
  • 2 katil queen
  • Tv untuk USB movies sahaja
  • Cerek elektrik
  • Bilik air di dalam
  • Sesuai untuk 4 orang sahaja, dan dibenarkan extra 2 orang tanpa caj tambahan. 2 orang tambahan ni diberikan keutamaan pada bayi dan kanak-kanak
  • RM160/malam

Sepanjang percutian di chalet depan pantai di Perak ni, aktiviti hari keluarga boleh dilakukan kat sepanjang persisiran pantai yang luas di hadapan chalet.

Banyak permainan boleh dilakukan sama ada mainan pantai atau air laut. Selain dari tu, ruang bbq pun turut disediakan kat depan chalet tersebut.

Bagi yang tak menginap di homestay, boleh juga memasak di ruang bbq dengan menggunakan dapur portable yang dibawa sendiri. Kalau tak nak memasak pun tak apa.

Pengunjung boleh buat tempahan melalui panel caterer yang boleh menyediakan makanan sarapan, tengahari, malam dan daging perapan untuk bbq.

Bila dapat memasak dan makan beramai-ramai kat depan pantai dengan ahli keluarga barulah bertambah seronok percutian di sinikan.

Nama: Chalet Casa Impiana

Alamat: Kg Tersusun Labohan Bilis, Jalan Teluk Senangin, 32200 Lumut, Perak

No phone (Whatsapp dan call) : 013-422 6933

Leave A Reply

Your email address will not be published.