Homestay Kontena Yang Best Dan Selesa di Gombak Untuk Percutian Keluarga

0 33,687

Kalau di Kuala Lumpur, jarang sekali nak jumpa kawasan semula jadi dengan penginapan design yang unik dan kontemporari sebegini di tengah-tengah ibu kota. Namun, sebenarnya tak susah sangat pun untuk mencari tempat ni.

Terletak di Kampung Changkat, orang-orang dari KL dan Selangor mudah je nak jejakinya. Homestay kontena ni berada kat kawasan perkampungan. Sesiapa yang datang untuk bercuti atau family day di sini akan terasa lebih tenang dan privacy.

Baru sahaja dibuka Januari 2019, homestay kontena ni menyediakan penginapan 8 buah bilik dalam 2 tingkat. Disebabkan masih baru je lagi, kemudahan masih cantik dan tiptop.

Bilik penginapan yang disediakan pun comel dan simple je, tapi bagi keselesaan terbaik pada pengunjung. Setiap bilik lengkap dengan penghawa dingin, tv, tandas dan hot shower.

Apa yang menarik di sini, segala kemudahan disediakan lengkap dan sesuai untuk mereka yang datang dalam keluarga yang besar. Kiranya sesuai sangatlah kalau nak buat family day di sini.

Ada satu lagi hotel kabin kontena di kawasan perkampungan di Sungai Lembing. Berada pula kat lereng bukit dan berdekatan dengan air terjun best di Pahang. Boleh plan percutian keluarga di sini!

Kemudahan yang disediakan ialah:

  • Dapur – sink, table top, microwave, dapur gas, rice cooker, peti sejuk, water dispenser (panas suam sejuk)
  • Set BBQ (RM50 sewa, arang dan alatan diberikan)
  • Kawasan luas untuk bersantai/sukaneka
  • Ruang perbincangan
  • Free Celcom Internet Wifi
  • Mini library dan Board Games
  • Skrin layar & projector (RM10 sejam), PA system / karaoke (RM30 sewa – berhenti antara 11pm – 6am)
  • TV show on demand dgn channel myfreeview
  • Free parking dlm 10+ kereta

Selain kemudahan yang lengkap ni, kat sini turut ada kolam renang (1.5 – 2.5 kaki dalam) yang terletak di hadapan homestay yang sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak. Siap ada pancuran air yang boleh jadi tarikan kepada anak-anak kecil.

Kat sekitarnya pun terdapat banyak tempat duduk santai untuk berehat, dan mudah untuk ibu bapa mengawasi anak yang sedang mandi manda.

Disebabkan design kontena yang tersusun rapi, dekorasi moden garden dan kolam renang air pancuran, ianya membuatkan pemandangan homestay ni lebih indah, lebih-kebih lagi pada suasana waktu malam.

Berikut merupakan senarai bilik di homestay kontena ni:

BILIK BAWAH

  • Bilik 1 – Deluxe
  • Bilik 2 – Superior
  • Bilik 3 – Bunker
  • Bilik 4 – Bunker

BILIK ATAS

  • Bilik 5 – Twin
  • Bilik 6 – Twin
  • Bilik 7 – Deluxe
  • Bilik 8 – Deluxe

Setiap bilik ni boleh muatkan 2 orang dewasa dan 2-3 orang kanak-kanak.

Harga penginapan setiap bilik pada Isnin hingga Khamis ialah RM150, manakala Jumaat dan Ahad ialah RM200. Pada Sabtu, homestay kontena ni akan dibuka pada pengunjung yang ingin menyewa keseluruhan homestay.

Harga penginapan hari Sabtu, cuti am dan cuti sekolah ialah RM250.

Bagi yang ingin menginap keseluruhan homestay dengan kelapan-lapan unit bilik, pakejnya ialah:

  • Isnin hingga Khamis : RM1200
  • Jumaat dan Ahad : RM1600
  • Sabtu, cuti am dan cuti sekolah: RM2000

Nama: Stayrehat

Alamat: Lot 433, Jalan Changkat Setia Kampung Changkat, Gombak 53100 Kuala Lumpur, Selangor

No phone: 011-5778 3166 / 0111-871 1384

Leave A Reply

Your email address will not be published.