Homestay Suasana Kampung Di Selangor Ini Menjadi Tarikan, Sebab Murah Dan Ada Kolam Renang Dan Bbq Untuk Percutian Family

0 68,201

Pergi sini confirm nak datang lagi. Homestay suasana kampung ni mendamaikan dengan environment desanya tu. Tambah lagi dengan bilik yang selesa dengan harga berpatutan. Terletak kat Telok Panglima Garang Selangor, kat sini sesuai kalau nak bercuti sendiri atau dengan keluarga. Ada homestay bersaiz kecil, sederhana dan besar dengan harga yang sangat murah.

Tarikan utama homestay ni ialah kolam renang untuk dewasa dan kanak-kanak yang berada kat depan bilik. Pengunjung boleh berendam bila-bila masa je.

Yang bestnya tu, bila nak berbbq, boleh je buat aktiviti ni kat sekitar homestay, tak kisah depan bilik, atau depan kolam. Janji semua penginap homestay menjaga kebersihan sebaiknya.

Bila sebut suasana kampung, mesti terfikirkan rumah kayu tradisional. Di homestay ni, rumah yang dibina memang berkonsep rumah kampung tradisional tetapi dimodenkan sedikit mengikut keselesaan.

Kelengkapan dalam bilik masih dititik beratkan dan menjamin keselesaan pengunjung antaranya aircond, tv, water heater, kettle, towel dan sabun.

Ada 4 jenis penginapan kat sini:

HS KECIL (4 unit)

  • 1 katil queen / 2 katil single
  • RM80

HS SEDERHANA (3 unit)

  • 2 katil queen
  • RM160

Yang di Selatan Malaysia, baca sini untuk Homestay Kawasan Kampung yang Murah Terletak di Batu Pahat, Johor. .

HS BESAR (2 unti)

  • 3 katil queen
  • RM200

RUMAH SEBUAH

  • 3 bilik tidur, bilik air dan dapur
  • RM320

Bagi yang planning untuk buat reunion atau family day, berbaloi buat di homestay ni sebab harga sangat berpatutan. Jika dibahagi-bahagikan seorang lebih kurang RM33-RM40 sahaja untuk 1 penginapan yang selesa.

Kalau ada pertambahan orang, tilam tambahan pun boleh disewa dengan harga RM20 atau toto RM10 seunit.

Biasanya di homestay atau chalet lain, set bbq perlu disewa. Tetapi di homestay suasana kampung ni, set bbq hanya free of charge sahaja. Sudahlah penginapan murah, set bbq pun boleh digunakan percuma. Best kan.

Untuk makanan pun boleh ditempah dari pihak homestay dan semuanya sedap belaka.

Selain dari tu, yang menariknya lagi homestay ni berdekatan dengan Payabakau Sijangkang yang terkenal dengan pusat rekreasi di sini. Hanya 5.4km dari homestay, taman rekreasi ni merupakan tempat untuk menikmati alam semulajadi, beriadah dan bersantai. Bagi yang tak pernah sampai, bolehlah singgah sekejap ke sini.

Bukan tu je. Bagi yang kaki shopping, boleh juga menyinggah ke GM Klang yang terkenal sebagai pasar raya borong terbesar di Malaysia. Ada bermacam-macam barang jualan di sini yang boleh kita cuci mata. Perjalanan dari homestay ke sini hanya 7.2km sahaja.

Nama: De Sabil Homestay

Alamat: Jalan Mawar Batu 7, Kampung Sijangkang, 42500 Telok Panglima Garang

No phone: 019-259 9552

Leave A Reply

Your email address will not be published.