Rumah Homestay Ala Inggeris di Melaka, Dapat 10 Bintang Dari Pengunjung Yang Pernah Menginap Di Sini

0 12,567

Dekorasi yang cantik, bersih, dan selesa! Rata-rata pengunjung yang datang ke sini bagi feedback yang positif macam ni. Rumah Homestay ala Inggeris di Melaka ni menarik perhatian sebab struktur binaannya yang unik dan lain dari yang lain.

Terletak kat Jasin Melaka, rumah ni menjadi pilihan sebab struktur binaannya macam rumah di US dan nampak mewah. Bukan di luar rumah je, dekorasi kat dalamnya pun dicipta dengan English style. Confirm korang teruja dan rasa macam nak tinggal kat sini.

Boleh memuatkan sehingga 20 orang, rumah ni boleh jadi port penginapan korang yang nak berkumpul bersama keluarga dan kawan-kawan.

Bila malam suasana dengan lampu menaikkan lagi tempat ini menjadi lebih exclusive dan cantik. Nak berselfie di waktu malam punn tak risau sebab akan dapat effect yang cantik.

Semua kemudahan yang diperlukan ada di sini termasuk segala kelengkapan dalam rumah, dapur, halaman dan kolam renang. Perfect sangat untuk family gathering.

Dalam rumah terdapat 4 buah bilik tidur yang besar dengan interior yang menarik. 1 katil king kat dalam bilik utama, dan selebihnya katil queen kat 3 buah bilik lagi.

Boleh muat ke sampai 20 orang? Jangan risau, ada 8 buah tilam extra lagi yang pihak homestay sediakan untuk keselesaan pengunjung.

Dari bilik, ke ruang tamu, semua ada aircond dan lengkap dengan kemudahan. Memang best lah!

Teringin nak tidur chalet tepi air terjun tak? Jom ke chalet ni. Betul-betul sebelah air terjun tau. Boleh berkelah dan bermalam kat alam semulajadi.

Selain tu, kalau nak memasak pun tak ada masalah sebab di sini terdapat dapur yang lengkap dengan kemudahan. Dari stove, sehingga ke rice cooker, microwave, penapis air, peti sejuk dan macam-macam lagi. Kalau korang malas nak keluar untuk mencari makanan pun boleh masak sendiri je di rumah.

Bukan tu je. Aktiviti menarik dengan keluarga pun boleh dibuat di sini. Selain kolam renang, banyak lagi kemudahan lain yang disediakan antaranya:

  • Ruang bbq
  • Gelanggang badminton dan basketball
  • Permainan indoor seperti carrom, chess, checkers dan kad

Dan pelbagai lagi. Memang seronoklah nak set up permainan keluarga kat sini.

Bila tengok pada kolam renangnya,  bukan anak-anak sahaja yang boleh berendam. kita yang dewasa pun boleh terjun dan mandi manda sesama kita. Kolam yang disediakan tidaklah terlampu kecil malah, sangat sesuai yang datang untuk family day di sini.

Malah ada juga yang datang reunion atau BFF gathering di sini. Memang heaven lah boleh berkumpul dan buat aktiviti yang ada.

Di bahagian belakang pula, kini sudah terdapat mini teman permainan untuk anak-anak. Dah puas mandi kolam, bolehlah keringkan badan sambil main gelongsor dan buaian pula.

Untuk dewasa pula, ada juga port bermain yang boleh kita guna. Jika outdoor bolehlah bermain bola keranjang, dan jika indoor ada disediakan papan carom untuk main seisi keluarga.

Ruang parkir yang agak luas pun membolehkan kita untuk bermain di siti jika terdapat aktiviti yang ingin dilakukan dalam game family day kita.

Untuk kadar 1 malam, harganya ialah:

  • RM1000 untuk weekdays
  • RM1200 untuk weekend
  • Untuk deposit keselamatan pula ialah RM300 (fully refundable)

Maksimum kapasiti rumah seramai 20 orang, dan sekiranya lebih dari tu, caj seorang akan dikenakan RM20 sahaja. Berbaloi-baloi kan harganya untuk penginapan cantik dan selesa macam ni.

Selain dari tu, bukan dapat stay rumah homestay ala Inggeris je. Kalau stay kat sini korang juga boleh merancang percutian menarik terus di Melaka. Ini kerana homestay ni berdekatan dengan:

  • Hotspring Jasin (5km)
  • Ayer Keroh yang terdapat zoo, butterfly/bird park, crocodile farm dan macam-macam lagi (15km)
  • Dan Bandar Melaka (29km)

Alang-alang ke Melaka, banyak makanan yang wajib kita cuba. Jom saya listkan tempat WAJIB kita pergi untuk makan dan rasa.

1- Asam Pedas

2- Coconut Shake

Ada 2 tempat yang kita boleh pergi dan famous. Iaitu Coconut Shake Batu Berenda, dan Coconut Shake Klebang.

3- Mango Float

4- Keria Antarabangsa

5- Ikan Bakar

Baru lah best percutian ke Melaka kali ni kan. Apa lagi, jom booking cepat. Boleh whatsapp terus owner untuk sebarang pertanyaan.

Nama: Mymomhouz

Alamat: Bt. 21, Kesang Luar, Jasin

No phone: 012-202 1851

Leave A Reply

Your email address will not be published.